Rätten att äga en Mini

För länge sedan gjorde jag slut med min Volvo. Den har servat mig väl. Men helt plötsligt så avtog min kärlek. Det var när den började förfalla, bit för bit. Friheten jag kände när vi först träffades, byttes ut mot tvekan. Den som alltid var så pålitlig hade helt plötsligt bytts ut till något annat, något osäkert. Så därmed gjorde jag slut. Vi bröt upp, min Volvo och jag.  

Kärleken till Mini har funnits länge. Det är bra med små bilar. Det är praktiskt. Jag drömde länge om en Bubbla, men jag har insett med åren att en Mini passar mina behov bättre. I samband med mitt uppbrott bestämde jag mig för Operation: Rätten att äga en Mini. Och det är den jag utövar nu.

Idag har jag gjort slut med ytterligare en Volvo. I protest mot rätten att äga en Mini har sambon kört hem en ny fin Volvo. Han har ersatt den med min gamla och den står på samma parkeringsplats. Den är toppmatad och därmed dubbelt så dyr som den Mini jag önskar och knappast miljövänlig. Den är dessutom alldeles förstor och man hör riktigt hur den propagerar för Villa, Vovve och Volvo med plats för barnstol. Det är en fyrhjulsdriven familjebil med ett jättelikt bagageutrymme.

Vad som kunde ha varit ett ömt kärleksmöte förbyttes snart till suckar. Vi kom på kant innan vi ens lärt känns varandra. Det var inga problem att starta bilen, men sedan gick det inte att få ur nyckeln när jag väl ville går ur och därmed låsa bilen. Det konstaterades att jag satt i nyckeln åt fel håll och nu sitter nyckeln fast i bilen. Hur kan det ens finnas ett rätt och ett fel håll när bilfaan startar ändå? Det kan inte vara en kvinna som designat den bilnyckeln….

Jag har tid på verkstaden klockan 8.00 imorgon. Idag har den dessutom i protest gett sig faan på att inte låta mig stänga vänster framdörr. Därför har jag nu dumpat ytterligare en Volvo. It’s finished. FINITO. It’s over, för att citera en gammal kärlek.

Finn ett fel

Finn ett fel…

9 tankar om “Rätten att äga en Mini

 1. Lilla vännen!!
  förstår helt att ni kommit på kant med varandra!! Du & din Volvo!
  Du är helt fantastisk på att uttrycka dig i ord!. Du ska veta att tårarna inte bara rinner ner för mina kinder..det sprutar ut tårar!!
  (Ett gott skratt oxå:))
  Kraam .. hoppas du finner en lösning.

  • Hej hej!

   Tack darling! Ser att jag låst kommentarerna för approval innan de publiceras, men nu har jag löst det! Så vill vi ju inte ha det!!

   Härligt att mina små tankar kan glädja dig! För mig är det terapi -och det är kul! Jag älskar min blogg! Älskar att blogga!

   Lösningen finns i Mölndal, på Bilia Group.. Den heter Mini -jag tror att vi hör ihop..
   Kram!

 2. haha jag älskar min volvo, men har tyvär inget annat val just nu ! den får mig från A till B … men håller me en bensinsnål mini en härlig sommardag…ja det skulle tom en volvoälskare som ja kunna tänka mig !
  lycka till me nyckeln..
  puss kusin

  • Jo, visst är det så. Jag vill inte dissa Volvo, inte alls.. Men jag har liksom vuxit ifrån Volvo. Just nu ser jag bara Mini, överallt.. Med Union Jack tak helst, men det blir det nog inte om man måste vara realistisk.
   Nyckeln vill jag ej mer se…

   Kram!

 3. Lilla vännen!!
  Du är helt underbar på att berätta!
  Förstår känslan, att du kommit på kant med din Volvo
  Mina tårar rinner inte ner för kinderna.. de sprutar ut!!
  ett litet skratt oxå:))
  Kraam..hoppas du & din Volvo löser er relation..

  • Tack tack! Dina ord värmer Gun!

   Jag känner dock att vi inte har en framtid Volvo och jag.. Så är det bara.

   Jag kommer snart och köper mina julklappar. Jag vill ha en julbock oxå!

   Puss!

 4. Kommer ju helt klart att sakna den röda skönheten i vårat kvarter. Funderar faktiskt på att lägga ett seriöst bud. Kan ju stå och goa till sig intill Johans Passat, kanske? Eller inte….

  • Härligt Suss! Du hittade hit!
   Alla bud tages. Den bör dock ses (endast på håll). Enligt Anders är den väldigt dyr denna hallonröda raritet, och visst matchar den passaten! Den är absolut redo för en ny kärleksaffär!
   Igen, tack för att du lämnade en kommentar!
   KRAM!

 5. Ping: 2010 in review « A Room of My Own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s