Gräset är inte grönare, men mitt i står en pelikan

Överraskande nog möts jag av att badrumsskåpets innehåll spontant nog står i en prydlig låda i hallen. Att vi köpte badrumsinredningen redan i våras och att den sedan dess stått i kartong i källaren nämner ingen, utan nickande berömmer jag detta lustfyllda tillfälle.

Vi har levt ihop så länge att vi ibland inte behöver tala. Vi vet vad den andre tänker. Ibland är det till vår fördel och ibland dock en nackdel. Trygghet går ibland på bekostnad av spontanitet, men på något sätt vet man att gräset inte är grönare på andra sidan. Det finns en självklarhet i detta.

Huset från 1942 får mig dock på andra tankar ibland. Nu snackar vi spontanitet. Ganska ofta har jag tänkt: Vem är mannen jag bor ihop med? Han detsamma om mig. Överraskningar, som har varit både på gott och ont, har fyllt vår vardag. Dock hägrar giltigheten i ”om det nu inte spelar dig någon roll, så borde jag få bestämma, eftersom det är viktigt för mig”. Detta är för mig vad en kristen person ser i sin Bibeln.

Att älska någon, ja det gör man nästan hela tiden. Sedan finns det de där procenten som man hatar. Det är inget att hymla om. Förhoppningsvis så älskar den andra en tillräckligt mycket i stunden av hat, så det på något sätt övervinns och bara blir till intet.

”Jag förstår inte vad skillnaden är, det här ser ju precis ut som vår gamla badrumsinredning”. För ett otränat öga kanske svaret till det är ja, men det är ingen fråga så därför får den tanken ej ett svar. Mitt öga är dock av den vältränad sorten kan jag lova.

Jag tänker inte skriva någon dikt om att jag älskar honom så mycket och att han är allt för mig. Detta är inte den typen av blogg, och jag är inte heller den typen av skrivare, eller kvinna för den delen. Det finns heller ingen anledning att proklamera min kärlek till honom i ett forum som han aldrig läser. Det här är ju mitt egna rum.

”Du får åka och välja en toalett”. ”Det har jag ju redan gjort. Jag vill ha en Hafa Kioto”. ”Ja, men den var inte bra, sa *******. Just den sorten har fått många reklamationer”. Argument som ”reklamtioner” -ja, det var några precis när den lanserades, ”för dyr” -i diskussionen föredrog han plötsligt en ännu dyrare och ”den passar nog inte våra mått” -har ni mätt? Nää hää, kan vi göra det då innan ni påstår att den inte passar, underminerades snabbt av min kvinnliga list.

Hur slutade det hela då? Jo, givetvis fick jag den prisbelönta designade toaletten som påminner om en pelikan. Hafa Kioto is on his way home!

2 tankar om “Gräset är inte grönare, men mitt i står en pelikan

    • Absolut! Det vore mysigt att tända på grillen så här i vintermys! Men ”spontanitet” gör att det troligtvis dröjer till ett färdigt badrum – det kommer över oss snabbt och försvinner lika snabbt, och helst måste pelikanen komma först! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s