…att våga vara hjälte…

När man flyger, så lyder instruktionen att man ska sätta mask på sig själv först och sedan hjälpa andra. Det är så i verkliga livet också, inte bara i nödsituationer. Man måste därmed vara hel i sig själv och våga ta sitt ansvar -ansvara för sig själv och andra. Jag äger därmed min del, och jag kan inte skylla på andra att någon annan inte “steppade up” och gjorde sig själv till hjälte. Jag har en del i det här.

Visst, vissa historier behöver hjältar, men det är ändå vi själva som måste offra något eller bara ge, ibland för att få något mer. Vi måste vårda oss själva, för att kunna göra andra till hjältar. Ibland behöver våra medmänniskor bara en liten polering eller en knuff och genast kan man se dem ur ett annat ljus. Genast kan de se sig själva ur ett annat ljus.

Det finns änglar också. Ni vet vilka jag pratar om. Det är dem som ser oss när vi egentligen inte vill bli sedda. Det är dem som tror på oss när vi inte själva gör det. Det är dem som motiverar oss till att göra bättre. Det är dem du vänder sig till när alla andra vägar blivit brända. Och det lustiga är, att de finns redan där väntades. De visste att du skulle komma -de väntade bara in dig…

2 tankar om “…att våga vara hjälte…

  1. För att få måste vi våga ge.
    Min dotters mantra är: when you fall let your wing carry you.
    Alla har vi en ängel som skyddar oss. Ibland bod ängeln inom oss.

    Kram raring

    • Kram till dig också, du kvinna med änglahår! Ja, visst får man lita till sina vingar ibland -en skyddsängel har nog alla. Och det änglalika finns där från början inom var och en av oss.. Precis så är det..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s