Jag vet vad jag vill bli -tid är inte alltid av betydelse…

”Älskling, förlåt att jag väcker dig. Men jag tror faktiskt att jag vet vad jag vill bli…” Att klockan är strax efter tre på natten gör ingenting. När allt står klart och man vet vad man vill är tiden inte av betydelse. Bekräftandet är av vikt. Att få dela det med den man älskar är därför tidlöst och av stor betydelse.  Även tre på natten kan man ha konversationer om livet, trots att man faktiskt ska jobba om bara några timmar.

Om det är det ultimata jobbet? Ja, det vet man inte. När jag bestämde mig för att söka till lärarutbildningen ville jag egentligen bli florist, men jag kom fram till att då skulle jag få mycket liknande arbetstider som i restaurangindustrin. Därmed kändes det inte alldeles hållbart, utan istället valde jag något som jag var bra på, och därför blev det engelska. Om jag är en bra lärare? Ja, för vissa elever. För alla – Nää.. Bra sitter i betraktarens ögon, och jag är bara mänsklig. Och det är jag bra på.

Varför just lärare? Jo, det var det jag kom på för att få så mycket ledig tid som möjligt för att kunna pyssla med blommor och annat. Dessutom ingick läsning och människor i yrket, vilket intresserade mig. Dessutom gillar jag att resa, så då passar det sig att att arbeta med språk och historia. Förutom engelska, har jag dessutom svenska, svenska som andraspråk och en specialisering i religion. Det var enkelt så (läs väldigt mycket ambitiöst arbete..).

Min plan var att arbeta med vuxna, och det blev faktiskt så också. Numera är jag dock renodlat med gymnasieelever på lärlingsutbildning och jag tror nog att det är det allra bästa. Eleverna är fantastiska! Det är bekvämt att vara på ett samlat ställe istället för att flänga runt bland diverse lokaler i 50-skyltarnas centrum. Jag anser att jag har tjänat på min utbildning. Idag har jag en fast tjänst. Visst, jag fick ta studielån och annat, men jag har mitt lärarleg (ansökan ska skickas alldeles snart).

Medan jag skriver detta ligger Mr M bredvid och pluggar. Snart ska han få sin belöning för att han är duktig och investerar i framtiden. Jag väger mellan att sött belöna honom genom magen eller kroppsligt. Det står mellan massage och chokladbollar. Hmmm, jag tror att han får båda… Choklad och massage är ju det bästa som finns! Sen blir det sängen. Nattens samtal tar ut sin rätt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s