Höjdskräck på första plan

image

Vi bor i ett suterränghus vid fjällets kant. Hos oss betyder det att vi har vår entré på markplan men att vi från vardagsrummet har utsikt ner över backen. Därifrån sett bor vi på andra våningen och vyerna är något oändliga. Idag när jag kom hem kände jag höjdskräcken komma krypande medan vi gick in.

I morse väcktes jag nämligen av grävmaskiner och maskinister. De skulle dränera runt huset , vilket vi fick information om för ett tag sedan. Det stod dock inte när de skulle komma, utan bara att komma skulle dem. Det finns nu ett djupt hål och jag tackar för att nyår har passerat för jag vågar nog inte dricka en endaste droppe av rädsla för att ramla ner i jättehålet på båda sidor av trappan. Det är en skum känsla att få höjdskräck genom att titta ut från sin ytterdörr.

Att arbeta första dagen efter semestern känns också som att ha ramlat ned i ett mörk hål. Ja, det är underbart att ha ett fast arbete, men shit, det är mycket bättre med semester för då mår jag som bäst. Nu gäller det att hitta motivationen att fylla hålet med massa trevligheter så att det känns meningsfullt att gå dit. Nr 1 är att öka elevtiden, för det är där jag hittar kraft och energi. Det är i mötet med eleverna som kreativiteten väcks och uppgifterna tar form. Nr 2 är att öka tiden utanför klassrummet, för jag vet att det är där som lusten hos eleverna finns. Det är där jag kan se DEM.

Idag är det första dagen på Mr M’s nya träningsschema. Stackarn kommer att ha ont i kroppen hela veckan, för den nya rutinen är tuff. Jag tänker haka på honom imorgon, men det blir ett något lugnare pass för mig för det där som väser i mina lungor och hals vägrar släppa taget om mig. Jag fick avboka min tandläkartid idag, för det sista jag vill är att ha en person grävandes i munnen då jag har svårt att andas. Ja, det är dags att facea höjdskräcken och gå bort med soporna. Måtte jag inte halka till i snön och landa där nere i djupet… Fyyy..

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s