Livet är värdefullt

image

Det finns mycket som gör livet värdefullt. Att få vara med sina nära och kära är dock höjdpunkten. Att förlora en närstående känns som den största orättvisan och saknaden avtar möjligtvis med tiden men försvinner dock aldrig. Jag saknar pappa far ofta, inte varje dag, utan ibland och då väldigt starkt. Idag förlorade en vän sin far och det berör mig starkt. Man minns hur det känns. Det blir nära igen.

Det är minnen, frozen in time, dofter och ord som inte försvinner, utan möjligtvis bleknar eller modifieras något. Man undrar dessutom vad han hade tyckt om den man är nu och livet man levt för att komma hit. Man undrar om hans approval och råd hade resulterat i något annat. Bara för stunden släpper man nuet och blundar. Man känner något som inte finns.

När jag öppnar mina ögon finns allt där. Mr M, Leo och vårt hem. Utanför står vår bil. Det som också finns idag, som inte fanns igår, är trädgårdsplattorna som hyresfastighetsägaren beställt. Vi har varandra. Livet är värdefullt. Ta hand om varandra. Älska medan tid och stunder finns.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s